Почти винаги добавяме омекотител, когато перем дрехите си, без да се замислим как всъщност действа и каква е неговата цел. Съществуват множество противоречиви мнения относно това дали използването на омекотител е задължително решение и изглежда, че всеки е с различно мнение. За това в днешната статия нашата цел е да „осветим“ въпроса около една сравнително рядко обсъждана тема – по какъв начин действа омекотителят и как се отразява употребата му върху любимите ни дрехи.

Как действат омекотителите?

Био омекотителите за тъкани действат точно както се подсказва от името им – те правят дрехите ви по-меки, като наред с това ги и освежават. Прибавянето на омекотител към праха за пране ще направи дрехите и спалното ви бельо изключително приятни на допир, гладки, без досадно образуване на гънки и ще предотврати вероятността от натрупването на статично електричество. Наред с всичко това ще прибави към прането дълготраен аромат. Използването на омекотител е идеалната алтернатива за тези от вас, които не обичат или просто не намират време да гладят дрехите и чаршафите си след пране.

Това не е всичко. Според множество експерти, редовната употреба на омекотител за тъкани може да удължи живота на дрехите ви, тъй като предотвратява прекомерното износване на платовете и прилепването им, причинено често от натрупването на статично електричество.

Може ли омекотителят да повреди нашите дрехи?

От години се водят ожесточени дебати относно това дали употребата на омекотител може да окаже вредно въздействие върху някои видове материи. На пазара се предлага огромно разнообразие от омекотители на най-различни марки. Редица от тях съдържат твърде агресивни съставки, които могат да доведат до увреждането на някои по-специфични материи.

Редовната употреба на твърде силни омекотители например може да намали нивото на абсорбация на хавлиените ви кърпи, особено микрофибърите такива, да увреди качествата на спандекса при спортното облекло, като намали разтегателните му способности и в някои случаи да оцвети дрехите ви. От друга страна твърде агресивният аромат в някои омекотители, предлагани по магазините може да причини кожни раздразнения и алергии при чувствителни хора и деца.

Всички тези негативни качества на омекотителя могат да бъдат напълно избегнати, ако се насочите към продукт със 100% натурален състав.

Био омекотител за дрехи – Сигурен и ефективен начин да направите дрехите си натурално меки и свежи

Новият био омекотител на Amalina включва в състава си само натурални съставки, с доказан произход – лимонена киселина и етерични масла за свежест. Той притежава силно действие в изглаждането на дрехите, придавайки им уникално приятна на допир мекота, намалява рисковете от натрупването на статично електричество и ги изпълва с нежна свежест, която гали сетивата.

Използването на био омекотител е особено подходящо за деца и хора с чувствителна кожа, както и такива борещи се с кожни или дихателни проблеми. Натуралният състав на продукта не води до раздразнения по кожата или дихателните пътища. От друга страна той е нежен към тъканите, като не намалява техните качества и запазва външността им нова и свежа за по-дълго време.

Ако и вие желаете да се насладите на естествена мекота и свежест след пране, заложете на качествен натурален продукт, разработен с много любов от Amalina. 100% натурални продукти създадени от природата, с грижа към нея и нашето здраве!

5/5 - (1 vote)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0