Лосионите за тяло съдържат петролни деривати, които крият опасности за ендокринната система, могат да бъдат канцерогенни, да предизвикат отключване на алергии и дерматити.

За ориентир при определянето на безопасността на козметични продукти можеш да използваш приложението INCI beauty. Не е нужно да се доверяваме напълно на това приложение, но смятам, че то е много добро улеснение за всички, които обичат да четат съставките на продуктите и да избират безопасни продукти. Най-опасните съставки са маркирани в червено. Аз проверявам по-обстойно само тях.

Ето как става тестването на козметични продукти в приложението INCI beauty:

След като направих тест на моите продукти за тяло, установих, че те не отговарят на моите критерии за безопасност. Затова си приготвих лосион за тяло в домашни условия.

Ето моята рецепта за бронзиращ лосион за тяло:

Съставки за рецептата

  • 30 гр масло от карите;
  • 15 гр какаово масло;
  • 45 гр кокосово масло;
  • 2 чаени лъжички какао;
  • 1 чаена лъжика канела;
  • 5 капки етерично масло от канела;
  • 5 капки етерично масло от портокал.
  • Етеричните масла спокойно могат да се пропуснат.

Начин на приготвяне

Маслата се стопяват на водна баня. Добавят се канелата и какаото, разбърка се добре и се охлажда в хладилник за около 30 минути (докато горната част леко се втвърди). Вади се от хладилника, разбърква се с миксер, докато цветът се промени и кремчето заприлича на какаов сладолед.

Време за подготовка

Цялото приготвянето на крема за тяло ми отне не повече от 10 минути общо, така че определено разходът на време не е голям. Специално си закупих масла от какао и карите, които планувам да ползвам приготвянето на слънцезащитен крем. (линк)

Ароматът

Ароматът е сладникав и много приятен. Мирише на какао и на черен шоколад. Мисля, че етеричните масла могат спокойно да се спестят. Донякъде напомня на праха за пране на Амалина с аромат на коледни сладки (линк), но водещият аромат е какао.

Бронзант

Има известен бронзиращ ефект, не е особено силен. На мен определено ми харесва. Ползвах го около 10 дена, преди да споделя рецептата, за да съм сигурна, че не оставя следи по дрехите. След намазване изчаквам няколко минути, докато попие добре в кожата, преди да облека бяла блуза. Но нямам нито една пострадала дреха, върху която да мога да тествам силата на праха ни за пране. (линк)

Ефективност

Лосионът се разнася се много приятно по кожата, бързо попива и не оставя следи по чаршафите. Конвенционалните кремове за тяло я овлажняват на момента, но няколко часа по-късно тя вече има нужда от ново мазане. При домашното бронзиращо масло за тяло кожата ми остава мека и гладка и на следващия ден.

 

В случай, че желаете да използвате БИО продукти като този в ежедневието си, може да се доверите и на нашите био прахове за пране, които да използвате ежедневно с много добри и свежи аромати.

4.5/5 - (240 votes)

2 thoughts on “Бронзиращ лосион за тяло – чудесна рецепта за всеки сезон

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0