Прясната питейна вода е неизменна част от нормалния живот. Не вярвате? Помолете ВиК да спре водата за ден. О, да! Дори и да запазите самообладание за няколко часа, около обяд вече ще набирате компанията, за да им пожелаете добро здраве, което след изминалият половина ден – Вие вече ще се изгубили вследствие на стрес.

Толкова важна е водата. И не само в битов план. Самите ние сме вода. Цели 60% от човешкото тяло е съставено то вода. Що се отнася до Земята, процентът на водата е почти също толкова висок-70%. Така погледаното първосигнално, човек може да реши, че няма от какво да се притесняваме. Вода бол, кранчето едва ли ще пресъхне. Уви не е толкова просто. Едва 0,6% от водата на планетата е годна за ползване и консумация. Само тази от язовирите и реките. Те пък на свой ред драстично намаляват обемите си, поради глобалното затопляне.

За да съществуваме ни трябва сладка вода. Как да я опазим от изчезване? Не много това, което можем да направим. Благоприятният резултат няма да се усети веднага и изведнъж, но с малки крачки и постоянство бихме могли да помогнем на майката природа да продължава да ни доставя това, което ни е нужно, за да ни има.

Ето някои идеи за пестене на вода

  • Когато си мием зъбите, не нужно водата да тече. Мдам, можем танцуваме и пеем пред огледалото с четка в уста и на спрян кран. Преживява се 😊
  • Бихме могли да насапунисаме тялото си след като спрем душа, същото важи и за маската ни за коса. Сигурна съм, че ако изчакаме 7те минути, преди да я изплакнем отново на спрян душ, природата ще ни бъде благодарна.
  • Когато мием чините и ни звънне съседката, няма лошо да полафим на вратата…стига преди това да сме спрели водата в мивката. Да, знам че е „за малко“, ама ние да си спрем крана, пък тогава по задачки 😊
  • Миялната и пералнята –наши верни помощници. Без тях е ясно, че не може. Но нека се опитаме да намалим употребата им. Знам какво е да пазиш маникюр, но с правилното веро миенето на съдове е напълно безвредно за ръцете, и полезно за пестенето на водата. От където и да го погледнем каузата на Амалина си е световна тенденция.

С грижа за природата, с грижа за теб!

5/5 - (3 votes)

One thought on “Защо трябва да пестим прясната вода

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0