нашата история

Аз съм Тони от Амалина и тук искам да Ви споделя малко за нашите продукти и как се роди идеята за тях.

И двете ми деца имаха много тежки форми на атопичен дерматит като бебета. Второто беше най-тежкият случай на педиатърката ни, а тя беше от тези педиатърки, пред чиито кабинет е митинг. Приятелките ми споделяха, че на път от нас след гости, са му дърпали по един рев.

Всеки ден получавах съвети за нови лечения, нови доктори, нови клиники.
Вярвам, че за да се отключи такъв дерматит, децата са имали някакво предразположение. Но също вярвам, че причина за толкова масовото разпространение на дерматити, астми и всякакви алергии е това, че сме заляти с лесни решения и достъпни продукти, произведени от евтини синтетични суровини.

Аз отказвах да товаря организма на децата с кортикостреоиди, защото вярвах, че те само замазват положението и задълбочават проблема. Затова търсех натурален и нежен подход.

Едно от направленията, в които работех, беше да изключа всякаква козметика, пък била тя и „медицинска“ и „лаболаторно тествана“, както и да перилните препарати.

В перилните препарати масово се използват агресивни агенти, както и синтетични аромати, които остават по тъканите и в последствие влизат в контакт с нежната бебешка кожа.

За съжаление не намирах на пазара щадящи перилни препарати, които да са ефективни. Дълго време използват сапунени орехчета, от които прането излизаше от пералнята без никаква промяна. По-късно стържех домашен сапун, който изпираше значително по-добре, но пък стърженето далеч не ми беше от любимите занимания.

Създадох Амалина за жени, които търсят за домакинското си почистване и пране решения, нежни както към кожата, така и към природата, но които същевременно са ефективни.

Произвеждаме продуктите в нашия цех като към натуралните съставки добавяме и нашата любов.

Не използваме животински продукти и не правим тестове върху животни.

Опаковаме ги в рециклируеми опаковки и апелираме към Вас да ги изхвърляте разделно, за да ни помагате да участваме в кръговата икономика.

Благодаря Ви, че сте тук, при нас. Не се колебайте да ни пишете или да ни се обадите, ако имате каквито и да е въпроси.

Нашите продукти

13.80 лв.69.00 лв.