Таблетките за миялна машина са от скритите вредители, за които не си даваме сметка. Частици от тях остават по съдовете и после преминават в храната, а оттам в организма. Могат да предизвикат редица заболявания, за които е трудно да проследим първоизточника.

Затова е важно да подбираме внимателно препаратите, които използваме.

Нашият натурален препарат за съдомиялна машина е съставен единствено от съставки, които се използват като хранителни добавки. Първата ни и най-важна цел е той да бъде безопасен за здравето.

При желание всеки може да си приготви у дома препарат за съдомиялна машина само с 3 прости съставки – сода за хляб, морска сол и лимонтозу.

Важно е да се използва морска сол,  а не обикновена, тъй като йодираната сол е твърде дребна и може да създаде проблеми за съдомиялната машина.

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ

1 ч.ч. сода за хляб;

1ч.ч. сода за хляб, препечена на 200° за 30 минути;

½ ч.ч. морска сол;

¼ ч.ч. лимонтозу;

При желание може да се добави етерично масло за аромат.

ИНСТРУКЦИИ

Смесват се всички съставки, готовата смес се прибира в буркан и се ползва по 1 супена лъжица за 1 съдомиялна стандартен размер. За малките съдомиялни ще е достатъчна 1 чаена лъжичка.

4.5/5 - (291 votes)

4 thoughts on “Домашен препарат за миялна машина

 1. Мая says:

  Здравейте! 🙂
  В рецептата за домашен препарат за съдомиялна машина пише морска сол. Трябва ли да се смила някак или така както е на едри кристали се слага?

   • Toni Vasileva says:

    Защото така се преобразува в натриев карбонат. Негово свойство е да омекотява водата. Мисля, че може да се намери и направи натриев карбонат в железария.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0