Рецепта за домашен прах за пране

рецепта за прах за пране

Безопасен прах за пране можем да приготвим и вкъщи, при това със завидни качества.

Необходими са само 3 съставки, последната от които е само по желание. Може спокойно да оставите праха неароматизиран. Силата на аромата може да контролирате с количеството на етеричното масло. Различните етерични масла имат различен интензитет на аромата, така че всеки трябва да установи собствената си норма

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ

300 гр сода за хляб;

50 гр настърган домашен сапун;

30 гр смляна морска сол;

30 капки етерично масло.

ИНСТРУКЦИИ

Половината сода се изпича на 200  градуса за 30 минути, като се разбърква от време на време.

Изпичането на содата бикарбонат я трансформира на натриев карбонат или сода за бъчви или сода за почистване (washing soda), която е по-силно алкална.

След като изстине, към нея се добавя останалата сода, настъргания сапун, солта, етеричното масло, всичко се разбърква и се прибира в буркан. За 1 пералня са досатъчни 2 супени лъжици от този прах за пране.

Някои хора споделиха, че им е скъп нашият прах за пране. За тях споделям рецепта, по която могат да приготвят вкъщи домашен перилен препарат. Решение винаги има, стига използването на натурални продукти да е наш приоритет.

14 thoughts on “Рецепта за домашен прах за пране

 1. Петя Владимирова says:

  Не им е скъп препарата, сякаш кутия цигари на ден не е по- скъпа и вредна. Просто хората са се вкопчили със зъби и нокти във вредните си навици и имат панически страх от промяна, ако ще тя да е за добро.
  Адмирирам инициативата Ви да запазите природата, в ерата на найлоновите торбички това си е революция. Природата не е само наша и трябва да я пазим.

 2. ЮЛИЯ ДИМИТРОВА says:

  Не е скъп препарата. С една купия се изпира огромно количество пране. Не ми допадна металния капак. Изпочупвам си ноктите, докато отварям кутията. Поради тази причина не си купих втора.

   • Toni Gugutkova says:

    Целта беше да не използваме пластмаса в опаковката. Оказа се доста трудно отварянето. Но производителят работи вече по нов модел отваряне, без пластмаса. Надявам се да е готов до няколко месеца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *