Хлебна сода

Хлебна сода (натриев бикарбонат  или натриев хидрогенкарбонат; известен още като сода бикарбонат и сода за хляб) има химична формула NaHCO3.

Натриевият бикарбонат е широко използван в готварството, както и за облекчаване на стомашни киселини.

Като почистващ агент има абразивно действие. Содата за хляб освежава цветното пране и премахва неприятната миризма, без да уврежда тъканите. Също така омекотява водата и поддържа пералнята чиста.

Калцирана сода

Натриевият карбонат (калцинираната сода)  с химична формула Na2CO3 се получава при взаимодействие на натриева основа и въглероден диоксид или при нагряване на натриевия бикарбонат на над 270 °C.. Калцинираната сода е основен продукт на неорганичния синтез с широко приложение. Обработената сода се използва главно в производството на стъкло и на почистващи препарати.

Калцираната сода се за пране и почистване, както и за омекотяване на водата; Той също така е хранителна добавка (Е500), употребявана като регулатор на киселинността и стабилизатор.

Морска сол

Морската сол – подпомага почистващия процес и абсорбира мазнината;

Лимонена киселина

Лимонената киселина е ефикасна за премахване на котлен камък, за изплакване на съдовете в съдомиялната машина, както и за омекотяване на прането.

Натурален растителен сапун

Почиства, премахва мазнитие, дезинфекцира.

Натриев перкарбонат

Натриевият перкарбонат е химическо съединение с формула Na2CO1,5H2O2. Получава се чрез кристализиране на воден разтвор на натриев карбонат и водороден пероксид (кислородна вода).

Известен е като „безхлорна белина“. Използва се за дезинфекция, премахване на петна и избелване.

Хипоалергенен е и е подходящ за пране и избелване на бебешки и детски дрешки. Биоразградим е и не съдържа хлор.

Избелващото му действие се активира при взаимодействие с водата при температура, по висока от 50°С. Присъства в праха за БЯЛО пране, който е препоръчително да се използва при програми на пералнята на над 50°С.

Натурални етерични масла

Освен аромата, който придават, етеричните масла имат и допълнително въздействие върху организма:

Масло от ЦИТРОНЕЛА: освежава, дезинфектира, действа тониизращо;

Масло от БОР: има антисептично и антивирусно действие, стимулира имунитета и умствената дейност,