Амалина е дума от санскрит и означава „чист“, но също и „с непорочно съзнание“.

Избрахме това име, защото то ни приляга чудесно – ние създаваме продукти, които почистват, но ги творим с любов и мисъл за човека, природата и бъдещето.

В света, заливащ ни с бързи, лесни и все по-евтини решения, които дългосрочно имат пагубно влияние върху човешкото здраве и върху природата, ние предлагаме алтернатива.

Внимателно подбираме съставките и правим експерименти с месеци, докато получим формула, която да е ефикасна и да не вреди.

Старателно и с мисъл за природата търсим опаковки, които да съхраняват и транспортират нашите почистващи и перилни препарати.

Вярваме, че носим отговорост не само за нашата реалност, но и света, в който ще живеят децата ни.

„Винаги имаме избор в живота. Ако в момента не го виждаме, значи трябва да го създадем.“

Антоанета Гугуткова, основател

И двете ми деца имаха много тежки форми на атопичен дерматит като бебета. Борбата с това нелеко предизвикателство включваше рестриктивен хранителен режим за мен като кърмачка, забавено захранване за децата, използване на дрехи от 100% естествени материи, алтернативни решения за битовата химия, която е ключов алерген. Особено трудно беше да намеря перилен препарат, който да е едновременно щадящ кожата и агресивен към тъканите. Експериментирах пране с шушулки, от които дрехите излизаха от пералнята в същия вид, в който бяха влезли. Експериментирах пране и с домашен сапун. Резултатът беше задоволителен, но не и времето, прекарано в стъргане. Не намирах на пазара подходящ продукт. Затова реших да го създам.

Научи историята ни

НАШИТЕ СЪСТАВКИ

Внимателно подбираме съставките си. Стремим са да са натурални и биоразградими. Не само да почистват добре, но и да са нежни към кожата, въздуха и природата.

Нашите опаковки

Стараем се да използваме рециклируеми опаковки.

Вярваме се носим отговорност за света, в който живеем и в който ще живеят децата и се стремим да оставяме по-блед отпечатък върху природата.

СВЪРЖИ СЕ С НАС

Ако имаш нужда от нас, не се колебай! С радост ще помогнем. За връзка с нас:

Пиши ни тук